Friday, 04 March 2022 11:02

Conferencia “#MeToo Universidad” Featured

10 de Marzo de 2022, 13h.

Aula: A04, Facultat d'Economia i Empresa, URV

Inscripcions: https://xurl.es/khvt1 

 

Cada vegada són més les alumnes, investigadores i docents de tots els àmbits científics que estan trencant el silenci per denunciar formalment o públicament situacions d'assetjament sexual que es produeixen dins el context universitari. També, són nombroses les queixes existents per part de professorat que ha patit violència de gènere aïlladora per haver-se posicionat solidàriament amb les víctimes. Les veus d'aquestes persones s'han unit creant un #MeToo a les universitats el qual està aconseguint una enorme transformació i especialment, que les víctimes siguin escoltades i es prenguin les mesures corresponents. El proper dijous podrem debatre amb algunes membres de la campanya #MeToo Universitat. Durant la xerrada les ponents no tan sols posaran èmfasi en analitzar la problemàtica sinó, especialment en analitzar i debatre sobre totes aquelles propostes que ja s'estan aplicant internacionalment per transformar-la. Així com esperem crear un espai de diàleg entre tots i totes les assistents. L'acte és obert a tota la comunitat universitària.Organitza la Faultat d'Economia i Empresa, el Departament de Gestió d'Empreses de la URV i el Grup de recerca Anàlisi Social i Organitzativa. 

A càrrec de:

Patricia Melgar
Professora Agregada a la Universitat de Girona. Guanyadora amb el Premi Meninas 2021 pel seu compromís en l'erradicació de les violències de gènere

Ana Vidu
Investigadora Marie Sklodowska Curie a la University of California-Berkeley. Primera víctima en denunciar un cas d'assetjament sexual per part d'un professor a la universitat. Cofundadora de la primera xarxa de víctimes de VdG a les universitats.

Mar Joanpere
Dra. en Sociologia, membre del MeToo a la Universitat. Guanyadora del primer cas d'assetjament sexual entre iguals a la universitat.

Moderadora:

Teresa Morlà
Grup ASO /UB
 

ACTE: * Conferència "#MeToo Universitat" *
DIA: * 10 de març de 2022, 13 h. *
LLOC: * Aula A04, Facultat d'Economia i Empresa URV, Reus *